img

Няма по-щастлив от този български студент в Швейцария

/
/
/
383 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Млад готвач от Добрич ще участва в кулинарна олимпиада в Индия. Състезанието ще се проведе в края на януари, а победителят ще трябва да се пребори с готвачи от 60 държави, научи presa24.

22-годишният Михаил Велков е студент по кулинарно изкуство в Швейцария. За да получи шанс за участие в олимпиадата, е трябвало да победи колегите си от университета, в който учи.

„Не знаехме съставките на ястията, които щяхме да приготвяме. И в деня на самото състезание ни предоставиха определени продукти. Реших да бъда креативен. Реално аз работих с пиле, целина и магданоз, това ми бяха основните съставки. Заложих на голям набор текстури, които показах в една чиния“, заявява младежът.

И така с обикновени продукти, но с много въображение и знания, Мишо успява да стигне до олимпиадата за млади шеф-готвачи, за която се готви упорито.

Михаил споделя, че в кухнята се чувства свободен да изрази себе си. Не прави дългосрочни планове, защото тази година му предстои дипломиране. Но споделя, че с удоволствие би се върнал в България.

А докато това стане, ще продължава да трупа опит в реномирани ресторанти в Швейцария.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply