Home » Разкрития » Муки иска да кръсти улицата пред блока на Стоянка Мутафова
Муки иска да кръсти улицата пред блока

Муки иска да кръсти улицата пред блока на Стоянка Мутафова

Общото събрание в блока на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев реши да даде съгласие на фасадата на кооперацията да бъде поставена паметна плоча за тримата велики актьори, научи presa24.

Нито един съсед не се обяви против инициативата, каза Евгени Боянов – мениджърът на починалата през декември комедийна прима.

Ако всичко върви по план, мемориалната табела ще бъде факт в разгара на лятото.

„Искаме откриването да е на 13 юли. Това е рожденият ден на Нейчо – третият съпруг и голяма любов на Стоянка. Сатирата също оказва съдействие. От театъра са входирали в кметството искането за монтажа. Задвижен е въпросът с необходимите архитектурни документи, очаква се всеки момент Общинският съвет да гласува „за” проекта”, сподели импресариото.

И допълни, че има заявен интерес от страна на спонсори за финансово подпомагане на начинанието. Дори и без дарения обаче плочата щяла да стане факт: разходите по изработката и поставянето щели да се поемат от дъщерята на Мутафова – Муки Грубешлиева, и семейството на Калата.

Мениджърът Евгени и наследницата на Стоянка правят всичко възможно и за преименуването на улицата, до която се издига кооперацията. Желанието им е шосето пред блока да носи името на Госпожа Стихийно бедствие.

„Калоянчеви ще са съгласни, тъй като Стояна е кореняк софиянка, а Калата е от Бургас и в родния му град вече са кръстили улица на него”, твърди Боянов.

Блиц