Home » България » Майката на починалия Стефчо от Кардам избягала: Росица изчезнала от няколко дни, взела детските надбавки и 600 лева от картата на мъжа с
Майката на починалия Стефчо от Кардам избягала

Майката на починалия Стефчо от Кардам избягала: Росица изчезнала от няколко дни, взела детските надбавки и 600 лева от картата на мъжа с

Росица, майката на петте деца от Кардам, където се случи трагедията с 9-годишния Стефан, е избягала.

Това съобщи Вили Димитрова, инициатор на благотворителната кампания за събиране на средства за подпомагане на многодетното семейство, научи presa24.

„Научих ужасната новина от бабата. Днес бяхме на тържество на децата в първи клас в училище. Росица я няма от няколко дни. Никой не знае къде е. Оставила е дори децата без детските надбавки. Взела е тях и още 600 лева от картата на мъжа си – парите са от изравняване на заплатите му“, разказва Вили. Оказа се, че Росица не е разведена, както твърдеше пред медиите, а съпругът й е в затвора.

Въпреки всичко, кампанията продължава. Има събрани пари за ремонт на къщата, в която децата живеят с баба си и дядото. На 29 декември в общината ще бъдат отворени всички дарителски кутии, поставени в Кардам, в Генерал Тошево, в Добрич и Варна.

Трагедията с мистериозния край на 9-годишния Стефчо потресе цялата държава. Експертизите в крайна сметка показаха, че причина за смъртта на детето е отравяне с фосфин.

Отровният газ е дошъл от отрова срещу гризачи, които бяха открити в направени дупки в стената, замазани отгоре. Те бяха намерени зад леглото на Стефан, който е дишал отровния газ около 12 часа.

Момчето издъхна на 27 октомври, а часове след това две от сестрите му – на 7 и на 11 години, бяха откарани в болница със същите симптоми – гадене, повръщане, коремна болка, диария, замаяност и неправилен сърдечен ритъм. Оказа се, че Стефан и сестрите му са спели заедно в една стая, а другите три деца от семейството са били в другата стая.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply