img

Лекари в цяла болница се изпокриха от пациент, пристигнал от Китай

/
/
/
412 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

В руския град Уфа лекарите от болницата по инфекциозни заболявания отказали да прегледат 27-годишен руснак, който се завърнал от Китай, за наличието на коронавирус, научи presa24.

Младият мъж долетял на 4 февруари от Пекин, където работил осем месеца. Скоро той се почувствал зле и близките му го посъветвали „за всеки случай“ да провери за коронавирус, тъй като в семейството има малко дете.

Според бащата, синът му след като отишъл в болницата и разказал за намеренията си да му бъде направен тест за коронавирус, веднага предизвикал смут сред лекарите.

Владислав, бащата на пациента, разказва: „Първо, синът ми отиде в сградата, където се правят тестовете. Той е обикновен човек, в движение, през целия коридор казал, че е долетял от Пекин и ще трябва да премине изследвания, за да изключи коронавируса. Медицинският персонал веднага се „изпарил“ и с викове го отпратили в спешното отделение на болницата. „

В другата сграда се случило същото. Лекарката, към която мъжът се обърнал, избягала от него до най-отдалечения кабинет. Лекарите разговаряли с пациента през затворени врати. След това той бил помолен да напусне болницата през задния вход.

От Министерството на здравеопазването на Башкирия са коментирали инцидента. Те са съобщили, че по този случай се извършва официална проверка, но „няма документни потвърждения“.

От ведомството са добавили, че за всички медицински организации е разработен алгоритъм на действията при работа с пациенти, пристигащи с съмнение за коронавирус. „Даденият алгоритъм трябва стриктно да се спазва. Този случай няма да остане незабелязан “, каза шефката на пресслужбата на Министерството на здравеопазването на републиката Светлана Кускарбекова.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply