img

Конфискуват нови 17 лимузини на милионерския син Стайко Стайков

/
/
/
436 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Наследникът на Миню Стайков – Стайко Стайков, скрил в бизнес сграда ролс-ролси и бронирани мерцедеси, научи presa24.

Антикорупционната комисия КП КОНПИ подготвя нов тежък удар срещу Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков и негов съпроцесник по делото за нелегално производство на цигари и данъчни измами – пише в. „Уикенд“. От комисията планират конфискацията на 17 луксозни автомобила, собственост на 30-годишния мъж. Изземването на возилата ще се състои в първите дни на януари, а заповедта за задържането на тузарските лимузини вече е подписана – отбелязва изданието.

Всичките 17 автомобила се водят собственост на фирмата „Рент лукс мобил“, чрез която фамилия Стайкови е източила стотици хиляди левове ДДС. Само преди 2 седмици от КП КОНПИ внесоха иска за конфискация на имущество на въпросната фирма в размер на близо 2 млн. лева. На толкова са оценени баровските возила, сред които два ролс-ройса, бронирани мерцедеси, поршета, джипове и Бентли.

Според разследващите синът на Миню Стайков е ощетил хазната с над 500 хил. лева чрез едноличната си фирма „Рент лукс мобил“. Стайко Стайков сключвал фиктивни договори за отдаване на баровските возила под наем с фирми от бизнес орбитата на татко си. Всъщност лимузините били купувани с пари на семейството, но по документи се водело, че колите са взети под наем от Германия. Така фамилия Стайкови спестила плащенето на стотици хиляди левове ДДС – коментира изданието.

razkritia

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply