img

Караянчева: Ние не сме Цвета, Бойко, Румен

/
/
/
408 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

„Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава“. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, научи presa24.

Тя е убедена, че Румен Радев трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми – критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

„Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог“.

Тя смята, че президентът трудно е подал ръка на премиера.

„В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община – заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: „Вижте, аз мога да събера много хора“. И какво от това“, коментира Караянчева.

Аферата с къщата в Барселона, при която испанската преса намери връзка с българския премиер, тя нарече „поредната фалшива новина“.

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2.

Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply