Home » Здраве » Карантината да падне веднага: Лекарите в Германия казаха тежката си дума
Лекарите в Германия казаха тежката си дума

Карантината да падне веднага: Лекарите в Германия казаха тежката си дума

Германия започва да се връща към нормалния живот, след като скоростта на заразяване бе овладяна и вече един носител на вируса инфектира по-малко от един човек, научи presa24.

В същото време Лекарският съюз в страната публикува своя план за изход от ограниченията и обяви, че вече няма опасност болниците да бъдат претоварени.

Тази сутрин институтът „Роберт Кох“ публикува новите числа на заразени в Германия. Общо в страната има 137 439 потвърдени случаи на хора, инфектиран с Covid-19. 4 110 души са починали от началото на пандемията.

На 100 хиляди души се падат 165 случая на болестта, уточниха още от института.

Засега повечето мерки за социална изолация в Германия остават в сила до 3-и май.Те ще отпаднат частично идната седмица първо за малки магазини и учениците, на които им предстои матура.

Лекарският съюз публикува свой план за отпадане на мерките като дори настоява това да става по-бързо тъй като вече няма никаква опасност болниците да бъдат претоварени.

Председателят на лекарската камера Клаус Райнхард дори заяви че отпускането на карантината е бавно и спокойно може да се ускори.

„Няма никакви научни или медицински причини да задържаме ситуацията с мерките такава, каквато е сега“, посочи той.

Според него може да отпадне веднага забраната за контакти с хора извън семейството.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply