Home » Разкрития » Калин Терзийски се кае за обидите към Хайтов
Калин Терзийски се кае за обидите

Калин Терзийски се кае за обидите към Хайтов

Четири години след публичния скандал и последвало съдебно дело за обида, Калин Терзийски поиска прошка от роднините на Николай Хайтов, научи presa24

Под въздействието на алкохол в ТВ ефира Терзийски обиди Хайтов и Йордан Радичков, за което днес дълбоко съжалява. Терзийски заяви, че двамата писатели са били слуги на тогавашната власт. „Познавах Хайтов и Радичков. те обслужваха властта“, изцепи Калин, заради което години наред страда.

От много време насам Кайо се опитва да осъществи контакт с Хайтови, но до момента среща категоричен отказ от тяхна страна. „По това време аз пиех и умирах. Не се интересувах от света“, разкрива Калин. „Няколко пъти се опитвах да се свържа с тях, за да им се извиня. Тежко ми е заради болката, която им причиних“, допълва още той.

Въпреки, че е пръснал хиляди левове досега, заради заведеното срещу него дело, Терзийски признава, че най-важното му е да получи прошка от хората, които е нагрубил. Елена, Александър и Здравец Хайтови са тримата наследници на покойния поет Николай Хайтов, които завеждат дело срещу Терзийски. В началото исканията на роднините са в размер на 1 лв, който в последствие стига до колосалната сума от 24 000 лева, след като всеки от тях решава, че трябва да получи от ответника по 8 хиляди лева.

На първа инстанция Калин е осъден. Той трябва да плати около 30 бона, които са непосилни за него. Точно тогава Терзийски решава да промени живота си. Той спира алкохола, излиза от дълбоката депресия, в която се намира и решава, че трябва да вземе нещата в свои ръце. Кайо обжалва първоначалното решение на съда и печели делото, а наследниците са осъдени да му заплатят около 6 хиляди лева разходи по делата.

Хайтови обаче подават жалба във върховния съд и Калин е принуден да даде още немалка сума пари, за да наеме отново адвоката си. „Готов съм да им опростя всеки лев, въпреки, че в момента аз съм в силна позиция. Не разбирам защо роднини на писател искат да унищожат друг писател“, коментира Кайо, пише България днес.

Хотарена