Home » България » Какво ще се случи с хотелите, в които има болен с К-19
Какво ще се случи с хотелите

Какво ще се случи с хотелите, в които има болен с К-19

Няма да се затварят хотели, в които е установен случай на заразен с коронавирус турист, научи presa24.

В такива ситуации действа алгоритъм, утвърден и с РЗИ в страната, за изолиране на болните в отделна стая.

Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш, с кмета на града Иван Портних, с областния управител Стоян Пасев, с представители на контролните институции, предава.

Министър Ангелкова посочи, че всички указания, оповестени от министерството, са към днешна дата и в зависимост от решенията на европейските институции и на ситуацията с епидемичната обстановка у нас могат да бъдат променени.

Припомняме, че официално пада извънредното положение в цялата страна. Остават обаче в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. Запазват се и глобите за нарушения.

Със заповеди на здравния министър бяха въведени правила за работа на заведенията на открито.

Разрешена е работата на басейните, индивидуалният и колективните спортове за аматьори на открито. Разрешено е отварянето на музеи, галерии и библиотеки при спазване на социална дистанция.

Позволяват се концерти и културни събития на открито, с допустима заетост на местата до 30%. Кината също могат да работят при 30% заетост на местата.

Задължително остава носене на предпазни маски в градския транспорт. Остава 14-дневната карантина при връщане в страната.

 

блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply