Home » Свят » Исландски хотел предлага безплатна нощувка за дамите на 29 февруари, но при едно условие
Исландски хотел предлага безплатна нощувка

Исландски хотел предлага безплатна нощувка за дамите на 29 февруари, но при едно условие

Исландският хотел „Ранга” ще осигури безплатна нощувка на всички дами, които предложат годеж на любимия на високосния ден 29 февруари, научи presa24.

По традиция на този ден и само в него представителките на нежния пол имат правото „да поискат ръката” на своята половинка. Но от тази привилегия дамите могат да се възползват само веднъж на четири години, когато годината е високосна и в календара се появява датата 29 февруари.

Хотел „Ранга” е част от луксозен комплекс, разположен на около един час път с кола от столицата Рейкявик.

След романтичната безплатна нощ на двойката се предлага закуска с ягоди, покрити с шоколад и други лакомства. Сгодените могат да ползват спа-центъра и да посетят обсерваторията в по-късните часове на деня.

Под омайните звезди и краските на Северното сияние, влюбените ще могат да слушат любовни истории от гръцката митология. Предлагат се и екскурзии с моторизирани шейни, езда и катерене на ледници. По този начин управата на хотела иска да насърчи исландките да бъдат активната страна при сключването на брака. И то не само във високосния ден.

Изданието припомня, че жителките на Исландия не се нуждаят от особени насърчения, тъй като са едни от най-еманципираните в света. Дамите в тази страна съставляват 44% от директорските бордове и 66 процента от броя на висшистите. На исландските депутатки понастоящем се падат 30 места в 62-членния парламент.

pik