Home » Здраве » За всички, прехвърлили 40-те: Мързелива смес от три съставки връща бързо радостта от движението
За всички прехвърлили 40-те: Мързелива смес от три съставки връща бързо радостта от движението

За всички, прехвърлили 40-те: Мързелива смес от три съставки връща бързо радостта от движението

С напредването на възрастта годините започват да си казват думата. Физическата активност намалява, а това не е добре за здравето.

Всеки рано или късно установява, че след преминаването на границата на 40-те години организмът не е същият като 20 години по-рано.

Постепенно радостта от движението намалява и изчезва, а често е заменяна от болка и дискомфорт. Това важи в особена степен за случаите, когато има по-дълги периоди на обездвижване, свързани предимно с лечението на различни заболявания.
Аптеките предлагат изобилие от лекарства и най-различни мазила, които обаче не винаги вършат работа.
Предлагаме на вниманието ви руски народен лек, който връща бързо радостта от движението.

ДОСТАТЪЧНО Е ДА ТРЕТИРАТЕ С КОМПРЕСИ МЕСТАТА ОТ ТЯЛОТО, КЪДЕТО ИЗПИТВАТЕ БОЛКА ПРИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ.

Ще се радвате на голямо облекчение, което на всичко отгоре идва и много бързо. Почти като с вълшебна пръчица, защото природата ни е дала чудодейни съставки за всякакви лекове.

За да подготвите този ефикасен джинджифилов компрес, ще ви трябват следните продукти. Необходими съставки: 70 грама корен на джинджифил; 2 супени лъжици морска сол; 4 скилидки чесън. Начин на приготвяне: Измийте корена от джинджифил, отстранете кората и го настържете на ренде. Обелете и счукайте чесъна.

Поставете в хаванче джинджифила, чесъна и морската сол и ги счукайте до получаването на гладка и хомогенна смес. Откъснете парче фолио, достатъчно, за да увиете засегнатото от болката място и да направите компрес. Поставете внимателно фолиото и натиснете леко, за да се разнесе сместа.

При необходимост прикрепете фолиото с лейкопласт и направете превръзка. За оптимален ефект е необходимо компресът да престои върху засегнатото място в продължение на поне 6 часа.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!