img

Заразена жена отиде в пощата и когато си свърши работата, извика: „Имам корона, дезинфекцирайте всичко!“

/
/
/
728 Views

Една от пощенските станции в Загреб днес трябваше да бъде затворена веднага след като заразена гражданка с коронавирус „проникна“ в нея, научи presa24.

Клонът в хърватската столица беше затворен, след като жената, която се е тествала положително за коронавирус, влезе в него следобед, казаха епидемиолозите и добавиха, че жената е в самоизолация.

Жената дошла с плик с медицинска документация и след като свършила каквото й трябва, уведомила присъсващите, че е заразена с Covid-19.

„Около 9:15 часа тази сутрин жена, заразена с коронавирус, която трябваше да бъде в самоизолация, дойде в пощата, свърши работата си и след това каза на всички, че е положително тествана с вируса и че трябва да дезинфекцират пощата.

След това затворихме пощата, изчакахме да дойде епидемиолог, регистрирахме всички хора вътре и продължихме да следваме правилата “, каза Валентино Райкович, ръководител на Гражданска защита в Нов Загреб.

„Когато дезинфекцираме пощата, епидемиолозите ще видят какво ще правят с хората, които са били вътре по това време, дали ще ги тестват или не“, добави Райкович.

От Хърватските пощи заявиха, че клонът е затворен поради превантивни причини и че властите са уведомени.

„И така, всички мерки са предприети превантивно за безопасността на нашите служители и граждани“, заявиха от ръководството пред медиите.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *