img

Залп от „Дондуков“ 2: Започна кампания срещу втори мандат на Румен Радев

/
/
/
335 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Започна кампания срещу евентуален втори мандат на президента Румен Радев, научи presa24.

Това стана ясно от думите на вицепрезидента Илияна Йотова пред Нова телевизия. Тя даде своя прочит на сагата между „Дондуков“ 1 и 2. Илияна Йотова обърна внимание, че това не е от вчера.

„Този конфликт, както го наричат медиите съпътства ежедневието ни през всичките тези 3 години. Не ме карайте да стоя в позицията на арбитър, защото аз няма да стана такъв. Две различни личности, които определено имат различна визия за това как трябва да продължи България, как трябва да се сложат обществените отношения, каква трябва да бъде визията за развитието на всички нас, не мисля, че тази война е самоцелна. Макар че от реакцията на министър-председателя от както вие го наричате „последния конфликт“, като че ли вече прозира един страх от евентуален втори мандат на президента Радев“, коментира Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че не харесва този тон между институциите и че е човек с друго виждане. „Лесно е да се критикуваме, но хората очакват от българските институции да се чувстват добре“, допълни още тя.

Попитана дали това означава, че не е съгласна с острия тон на президента, Йлияна Йотова подчерта, че до този момент държавният глава нито за секунда не си е позволил лични квалификации към когото и да било. „Не смятам, че запис в Конституцията президентът да представлява единството на нацията означава да си мълчиш за всичко онова, което виждаш като недъзи, за всички онова, което не е правилното решение, било то за икономика, било за сигурност“, допълни още вицепрезидентът.

Тя поясни, че е изненадана от реакцията на премиера Бойко Борисов след празника на СДС и обвинението, че президентът Радев в качеството си на командир на ВВС е допуснал падането на военен самолет. Според нея това показва друг тип поведение. „Аз затова казвам, че започна една вече кампания срещу евентуален втори мандат на президента Радев“, каза още Йотова.

Вицепрезидентът изтъкна, че най-елементарно е човек да провери в „Гугъл“ и да види кой е бил командир, когато се е случил инцидент с военния самолет. „Командир тогава е ген. Попов, който днес председателства Комисията по отбрана на Народното събрание и е депутат от ГЕРБ. Това не означава в никакъв случай, че хвърлям вина върху, когото и да било“, заяви Йотова. Вицепрезидентът посочи, че няма размяна на топки, а говори с факти.

На въпрос дали президентът може да се включи в следващите парламентарни избори и дали има политически амбиции Йотова подчерта, че всичко може да се случи, тъй като “10 години във властта и 10 години да си премиер уморява“.

„С президента си говорим по въпроси, които интересуват българското общество – да, понякога спорим, но няма конфликт в нашата президентска двойка“, допълни вицепрезидентът.

Тя изрази мнението, че на този етап няма никакъв сблъсък между Корнелия Нинова и Сергей Станишев. „Има конгрес на БСП следващата година и ако Станишев иска да бъде алтернатива на Нинова, тогава ще има сблъсък, сега е просто медиен шум“, отбеляза някогашното острие на БСП.

По повод инцидента с блъснатото дете от кола на НСО, Йотова коментира, че в момента се води проверка от страна на НСО и Военната прокуратура и не знае повече от това, което вече е известно на всички по темата. Тя изрази надежда детето да се оправи час по-скоро, да оцелее и да оздравее бързо.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply