img

Закопчаха Цецо от Фермата, прекарвал бежанци

/
/
/
626 Views

Риалити звезда от „Фермата” беше зрелищно арестуван за трафик на бежанци. Ченгетата закопчали 40-годишния Цветан Ангелов в квартал „Факултета”, научи presa24.

Задържането му е поискано с европейска заповед за арест от Германия, където се води разследването срещу него и още няколко души. Те са обвинени, че прекарват нелегално бежанци до град Пирна. По оперативни данни Цветан и аверите му взимали по 50 хиляди евро на човек, за да го транспортират до Германия, разкриха пред Телеграф от ГДНП.

На 11-ти февруари у нас била получена европейска заповед за арест, издадена за Цветан Ангелов. Той бил обявен за издирване и в Шенгенската информационна система от властите в Германия. Искането на немците било свързано с водено наказателно дело от съда в град Пирна срещу българина и още няколко души. Според местните власти Цветан и аверите му трафикирали хора, като престъплението извършено през 2018 година. Незабавно у нас била организирана акция по залавяне на риалити звездата издават от сектор „Издирване“ на ГДНП.

Цецо Фермата както му викали във Факултета, е задържан за 24 часа, очаква се днес прокуратурата да реши дали да му поиска по-тежка мярка, докато се гледа делото за екстрадицията му в Германия.

По време на акцията Ангелов първоначално казвал, че не знае нищо за никакъв трафик на бежанци. След това обаче рязко сменил мнението си и допълнил, че ако му били казали, че го дирят в Германия, сам щял да се предаде, споделиха участници в операцията. Тепърва ще става ясно колко курса според немските власти е направил Цветан с бежанци, както и от коя точка ги е товарел, за да ги откара до Пирна.

хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *