Home » Зодии » Ето как всяка зодия убива връзките си
как всяка зодия убива връзките си

Ето как всяка зодия убива връзките си

Всички сме хора и като такива грешим непрекъснато. Често с поведението и думите си тровим, направо убиваме връзките си без дори да осъзнаваме, че го правим припомня presa24.

Превръщаме отношенията си в токсични, а обвиняваме партньорите си и лошата си карма.

Държим се егоистично, правим ужасни неща, казваме думи, за които невинаги съжаляваме, а може би е трябвало. Не се извиняваме, а очакваме извинения от половинката си. Всички тези типове токсично поведение отравят връзката и често правят отношенията необратимо влошени. Всяка зодия има свой стил в отравянето на връзките. Астрологията определя начина, по който отделните зодиакални знаци убиват взаимоотношенията си с партньора.

Овен

Овните тровят връзките си, като се ядосват непрекъснато. Пристъпите им на гняв обикновено не продължават дълго, но са мълниеносни и яростни. Минава им бързо, но интензитетът на гнева им оставя дълбоко чувство на горчивина у партньорите им и понякога ги плаши. Овните трудно сдържат думите си. Не са особено добри в подбора на деликатни изрази, когато са ядосани и това им пречи да действат сдържано. Те прекаляват, викат, крещят, язвителни са и казват неща, които невинаги мислят, но и които дълбоко засягат половинките им.

Телец

Телците убиват връзките си, като задържат гнева си и натрупват напрежение. В даден момент това напрежение избухва и на половинката на Телеца ѝ идва като гръм от ясно небе. Разяреният Телец изговаря толкова много насъбрани неща, за които половинката му отдавна е забравила или не подозира, че той мисли. Този взривоопасен коктейл може да влоши и най-стабилните отношения, защото нараняването обикновено е много дълбоко. Партньорите на Телците винаги са в напрежение кога ще е следващото опасно избухване.

Близнаци

Близнаците могат истински да отровят връзката си, като говорят повече, отколкото слушат. Те нагнетяват у партньорите си усещането, че техните мнение и чувства не се взимат предвид. Пренебрежителното отношение на Близнаците към половинките им може да доведе до край на връзката, защото партньорите на тази зодия се чувстват потиснати, незачитани, винаги на втори план. Те приемат Близнаците като нарцистични личности, които се интересуват предимно от себе си.

Рак

Раците убиват връзките си, като обиждат прекалено лично партньорите си. За да успеят да свикнат с това поведение на Рака, половинките му трябва да разберат, че невинаги яростната им критика и нападки са така лични, колкото изглеждат. Ако партньорите на Рака успеят да съберат сили да признаят как се чувстват, това не се харесва на Раците. Те не приемат критиките с отворени обятия и се борят до последно, за да убедят половинката си, че не е права и всъщност си е заслужила това отношение.

Лъв

Лъвовете тровят отношенията си, като винаги настояват да са прави. Те са тези, които взимат с пълни шепи от връзката, но без да дават. Това е и в основата на повечето им конфликти с партньорите. Една от най-големите грешки на Лъвовете в любовта е, че се държат сякаш партньорите им са неравностойни за тях, все едно са тяхна собственост. Гордостта и самочувствието на тази зодия са високи и в много случаи това замъглява преценката им, карайки ги да се чувстват като господари във връзката – титла, с която всъщност никой не ги е удостоявал.

Дева

Девата винаги настоява да е права. При възникнал спор тази зодия прави всичко възможно да открие доказателства в своя полза, дори да трябва да извърти истината. Девите не умеят да се поставят на мястото на другите. Те гледат света само от своята гледна точка, която смятат за единствено меродавна. Всячески се опитват да убедят и околните в идеите си, което с течение на времето нагнетява огромно напрежение в отношенията им с хората, най-вече половинките. Токсичността идва до голяма степен от постоянното изразяване на несъгласие с другите. Често Девите се държат така, сякаш различното мнение на другите е акт на предателство към тях самите.

Везни

Везните убиват връзките си, като се преструват дълго време, че всичко е наред. Вместо да изразят мнението си, дори да се стигне до конфликт, който поне да бъде решен, те мълчат. Изсмукват цялата възможна негативна енергия от потискането на емоциите си, ядосват се, но привидно никой не разбира как се чувстват, както партньорът им, така и близките им. Тази стратегия е много погрешна, защото партньорът им осъзнава, че има проблем чак когато Везните избухнат. Намеренията на Везните изобщо не са такива, но крайният резултат е налице и той често е пагубен за връзката в дългосрочен план.

Скорпион

Тази зодия е цар в отравянето на отношения не само с половинките, но и с приятели и колеги. Една от най-често срещаните грешки на Скорпиона е, че казва „не“ механично. Той е свикнал да отказва всичко на всички, само и само да си осигури комфорт и спокойствие. Това е една от зодиите, които обичат да контролират всичко, да се правят на диригенти и пълководци, които диктуват положението във всеки един момент. Такова отношение обаче е крайно вбесяващо за партньорите им и ги кара да се настървяват срещу тях. С течение на времето отношенията във връзката стават все по-обтегнати, докато не се стигне до момент, който граничи с омразата.

Стрелец

Стрелците са оптимисти по природа. Те се стараят да виждат положителната страна на връзката, дори налице да са куп проблеми. Именно с това отравят отношенията си – като си търсят всевъзможни извинения, за да избягат от проблемите. Правят се, че не ги виждат, че не съществуват, не се опитват да ги решат, а ги отминават. Партньорите им започват да изпитват ярост към тях с течение на времето, което влошава отношенията им и ги кара да се замислят за раздяла.

Козирог

Козирозите могат да убият отношенията и любовта във връзките си, като постоянно критикуват партньора си. Никой не обича да бъде съден и непрекъснато анализиран, но Козирозите правят точно това. Те се вживяват в ролята на съдия, който има за задача да вкара човека в правия път, да му посочи грешките и да го накара насила да се поучи от тях. Козирозите вменяват вина на половинките си и смятат, че по този начин ще ги превъзпитат. Резултатът е една отровена връзка без бъдеще. Очакванията им се разминават с реалността, защото представите за справедливост за различните хора не си съвпадат.

Водолей

Водолеите успяват да отровят и унищожат отношенията си, като се затварят в себе си и стоят настрана при възникнал проблем. Те са царе на отхвърлянето, когато искат да изразят емоциите си. Отблъскват партньора си надалеч с поведението и острите си думи, а често и с мълчание и игнориране. Водолеите си мислят, че тази стратегия е добра за превъзпитаване на партньора, но всъщност грешат. В един момент просто писва. Партньорът на Водолеите трябва да се чувства наистина сигурен в любовта им, за да си позволи да изрази истинското си мнение и да понесе последствията от това.

Риби

Рибите могат да отровят връзката си, като се оплакват през цялото време без да дават никакви решения на проблемите. Те се тръшкат, плачат, цупят се, мрънкат, но не предприемат нищо в положителна посока. Това е крайно изтощително дори за най-коравосърдечните партньори, които се впечатляват и нараняват трудно. За да съхраните връзката си и да я спасите от крах, намерете начин да промените гледната си точка към света.

ПИК