Home » България » Ето е кой е служителят на НСО, блъснал дете в София
Ето е кой е служителят на НСО

Ето е кой е служителят на НСО, блъснал дете в София

14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО в София, остава в тежко състояние, научи presa24.

Основните травми са в областта на гърдите, корема и лицето. Според информация от НСО, служителят бил опитен и нямал никакви провинения досега, съобщава Нова телевизия.

На кръстовището на булевард „Драган Цанков” и улица „Лъчезар Станчев” около 20 часа в четвъртък кола, управлявана от служител на НСО, удря 14-годишното момче. По информация на зад волана е бил младши сержант от службата, който е с 3-4 години стаж в системата. Той е семеен, с две деца, без провинения.

По първоначална информация колата на НСО се е движила с около 40 км в час, а детето е изскочило в последния момент и е пресичало неправилно. Според очевидци, първоначално се е чул само силен трясък. Те дори помислили, че става въпрос за удар между две коли. Тъй като е било тъмно и е валяло дъжд, на този етап никой не може да каже каква е причината за инцидента.

От военна прокуратура, които вече разследват катастрофата, уточниха, че има записи от камери, които ще бъдат разгледани. Има и очевидци, които ще бъдат разпитани, за да бъде уточнена точната причина за катастрофата.

Пострадалото дете е с тежки травми и опасност за живота.

„Момчето е в реанимация. Има средна черепно-мозъчна травма с мозъчен оток. Има по-тежка лицево-челюстна травма, която ще подлежи на оперативна интервенция. Има контузия на гърдите и белия дроб и счупена ръката. Все още не можем да кажем, че няма опасност за живота”, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Св.Анна” д-р Славчо Близнаков.

Служителят е прибирал колата към гараж. Тя е била празна. А от Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира, че може би НСО трябваше да дадат по-рано информация.

„НСО е под прякото ръководство на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите. НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи.

Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник в нея. Нещо повече, опитаха се през жълти сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността”, каза министър-председателят Борисов.

Ръководството на НСО е категорично, че ако се докаже вината на техен служител, той ще понесе последствия.

Блиц