img

Евгений Бакърджиев държи хотел „Хемус”, който изгони Георги Стайков

/
/
/
693 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Известният от близкото минало син политик Евгений Бакърджиев държи столичния хотел „Хемус”, който преди дни изгони известния актьор Георги Стайков, научи presa24.

Валяка, както е известен още някогашният вицепремиер и строителен министър в правителството на Иван Костов, стои зад приватизацията на хотела, построен през 1966 г. и смятан за гордостта на социалистическата туристическа индустрия.

Според фирмения регистър хотелът е собственост на „Хемусхотелс” АД. Представител на компанията е синът на бившия вицепремиер – Евгений Евгениев Бакърджиев. Той е и член на Съвета на директорите на акционерното дружество. Евгений Бакърджиев-младши е на 43 години и е завършил икономика и финанси.

Евгений Бакърджиев държи хотел „Хемус”

Евгений Бакърджиев си спечели прякора Валяка

По информация на представители на туристическия бранш хотелът има договори с туроператори, на които леглата се предлагат на действително привлекателни цени. Така в него отсядат обиколни групи, които преминават за ден-два през София. Еротичният бар към хотела пък е известен и като място, в което може да се наемат момичета за забава. Покрай тях разцъфтя и бизнеса със стаи, които мераклии наемат за по няколко часа срещу скромната сума от 35-40 лева, което е наполовина цента на стаята за една нощувка, твърдят запознати.

Евгений Бакърджиев е едно от емблематичните имена на прехода и бе сред най-изявените лидери на СДС. Той е вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от май 1997 до 21.12.1999 г. Бакърджиев получи прякора си Валяка, след като в качеството си на шеф на предизборните кампании на СДС през 90-те години и размаза БСП на кметските избори в София, на президентските и на парламентарните избори. Бакърджиев бе и лидер на СДС-София и и председател на Столичния общински съвет. С името на Бъки се свързва емблематичното бутане на бившия мавзолей на Георги Димитров в центъра на София през август 1999 г. Четири месеца по-късно Костов направи ремонт на кабинета и махна Бакърджиев.

Вчера Lupa.bg информира, че хотел „Хемус“ е принудил големия български актьор Георги Стайков незабавно да напусне стаята, която е наел заради фекалии. Това стана ясно и от публикация на самия Стайков в социалните мрежи, и от изявление на хотела.

Евгений Бакърджиев държи хотел „Хемус”

Георги Стайков е обиден от отношението към него в хотела

„За бога, хора! Не ходете в хотел „Хемус“! Хем ще ви вземат парите, хем могат да ви изгонят като мръсно коте. На мен ми се случи“, написа 55-годишният актьор, нашумял с ролята си в кинокласиката от 80-те години на миналия век „Вчера“. На Стайков му се налага да ползва хотел, като е в София, тъй като преди няколко години продаде апартамента си в столицата и се засели край Бургас.

В неделя, 23 февруари, Георги Стайков се настанил в „Хемус“, като предплатил за три нощувки. След втората вечер обаче е помолен незабавно да напусне от мениджъра. Самият Стайков твърди, че причината е запушената тоалетна в хотела, за която той бил обвинен. От хотела обаче настояват, че тоалетната не е запушена, но въпреки това всичко било омазано с фекалии.

Камериерката обяснила на актьора, че сумата за последната нощувка ще отиде за почистването на стаята. Възмутен, звездата от „Вчера“ заплашил, че ще съди хотела и ще иска обезщетение. Миналото лято Георги Стайков бе диагностициран с множествена склероза. Характерното за тежкото заболяване е, че болния понякога не може да контролира мускулите на тялото си. Случва се и да се изпуска. Най-вероятно става въпрос именно за такъв случай. При това положение не прави чест реакцията на управата на хотела, коментират медици.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply