Home » Разкрития » Дъщерята на Минчо Празников го издържа: Синоптикът и жена му едва смогват със скромните си пенсии
Дъщерята на Минчо Празников го издържа

Дъщерята на Минчо Празников го издържа: Синоптикът и жена му едва смогват със скромните си пенсии

Минчо Празников години наред отказваше финансова помощ от щерка си, но вече приема парични преводи от нея, научи presa24.

Дъщерята на легендарния синоптик работи в Англия от 2 десетилетия, изкарва добра заплата и има възможност да отделя част от доходите си за добруването на своите родители.

„И двамата със съпругата ми сме със скромни пенсии. Преди успявахме да си вържем бюджета със сумите, което получаваме за прослужено време и старост, но вече ни е невъзможно. Цените на продуктите и сметките на апартамента хвръкнаха нагоре, а доходът ни не е мръднал. Затова момичето ни настоя най-накрая да преглътнем гордостта си и да позволим да ни помага”, сподели пред репортер на „Уикенд” 82-годишният експерт по прогнозиране на времето.

„Помагам много и в домакинството на съпругата си Цанка. Обичам много документалните филми. В този смисъл винаги съм се гордял с нестандартната си фамилия.

Кръстен съм на дядо ми Минчо, който е бил опълченец, раняван два пъти на Шипка. Фамилното ми име Празников идва от моя прадядо, който оправдавал честите си отсъствия от училище с многото църковни празници. Така му лепнали прозвището Празников”, смее се синоптика.

Освен, че си спомня за хубавите моменти в телевизията, синоптикът си спомня и за гафовете.

За свой най-голям гаф смята изцепката си в БНТ, когато поздравил новоизбрания президент Петър Стоянов с предшественика му Петър Младенов. „Щях да потъна от срам”, спомня си той.

И в хубави и лоши дни, за него семейството е най-голямата му опора. Както сам споделя, без съпругата си Цанка не може. Преди три години отпразнувал златната си сватба с нея и се надява и до каменна да стигнат.

За времето, Минчо Празников обича да казва:” Лошо време няма, има лоши жени. Моята Цанка е първата ми любов и никога не съм и изневерявал”.

Съпругата му Цанка Бошнакова е професор в Медицинската академия. И двамата с Минчо имат дъщеря Даниела, от която имат внучка Симона.

Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply