Home » България » Главният секретар на МВР каза как нарушителите на забраната за пътуване ще влязат в София
нарушителите на забраната за пътуване

Главният секретар на МВР каза как нарушителите на забраната за пътуване ще влязат в София

Срещаме се ежечасно по повод кризата. Когато и някой да е напуснал, тогава са важали други правила, действаме по новите правила в заповедта.

Това заяви в предаването „Беновска пита“ главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, научи presa24.

„Защо, след като огнището е в София, те трябва да заразяват цялата страна? На този етап излизането и влизането в града става само в упоменатите часове и по основателни причини“, добави той.

„В настоящата заповед не фигурира настоящ и постоянен адрес като приемливо изискване. Ако той има такъв адрес в София и не е в града – няма да може да влезе. Да отидеш да видиш родителите си, не е основание“, обясни Иванов.

„Днес има задържани на КПП-тата в София, защото искат да преминат на всяка цена. Никой от полицаите не е виновен, че някой не е добросъвестен. Който е на работа има основание, той може да не живее в София, а да работи в София. Целта на КПП-тата не е да създадем максимални затруднения, не искаме да блокираме живота, нито да спрем икономиката.

Тези, които не осъзнават на какво сме подложени, трябва да вземем някакви мерки .сутрин и вечер от 6 до 8 може да се преминава когато са на работа. Ще се преценява всеки един случай, има хиляди казуси. На този етап промяна в мерките няма, ако излезе нещо ново, ще го оповестим“, каза още Иванов.

„Няма да свалим семейства, но няма как да се угоди на всички, единствената цел е да опазим живота на хората. Армията ще поискаме да се включи, само когато МВР няма необходимия ресурс да се справи.

Във всеки областен град има щаб, в който присъства е директора на всяка областна дирекция. Празникът навсякъде премина много спокойно защото всички хора се вслушаха в призивите. Беше създадена перфектна организация. Беше осуетено желанието на хората, които искаха да дойдат“, заяви главният секретар на МВР.

„Колегите ми казват, че такова чудо в кариерите си не помнят – затова шапка им свалям. Жалко за тези хора, които погазиха правилата и отидоха при близките си без да знаят заразени ли са или не. Болшинството от полицаите са там защото приемат професията като призвание.

Не ни харесват, но когато имат нужда се обръщат винаги към полицията, трудното мина, ще се справим и с това, ще свърши извънредното положение и животът ще продължи по старому“, увери гл. комисар Иванов.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply