img

Гешев с ексклузивен коментар от Чирпан за Божков, президента, премиера

/
/
/
619 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че има резултати от спецакцията срещу битовата престъпност в Чирпан, на която той присъства лично, научи presa24.

Той посочи, че подробностите ще бъдат оповестени по-късно.

На въпрос дали Васил Божков е на свобода, той отговори: „Нямам официално информация дали Божков е задържан в ОАЕ. За нас изненадващо е, че е задържан. Няма практика да се задържат милиардери“

„Това не влияе по никакъв начин на екстрадицията. Ще искаме да бъде върнат в България, за да бъде изправен пред съд като всички останали – Баневи, Арабаджиеви и т.н.“, каза още Иван Гешев.

„Има нови обвинения, включително по линия на културно-историческите ценности“, каза още той.

Относно критиките, отправени от президента към прокуратурата, Гешев посочи: „Гледам, че всички дават акъл – президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов – кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже, разни бизнесменчета като Ковачки, политици – Нинова и Каракачанов и др.“

„Няма да допусна прокуратурата да бъде замесена в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да каже на прокуратурата какво да прави“, категоричен беше Гешев.

„Те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат това, за което са ги избрали българските граждани“, призова той.

„Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и откровени крадци“, посочи главният прокурор.

По отношение на разследването на приватизацията той обясни: „За нас по-важно е да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка от устата на българските граждани“.

„Тези крадци да бъдат изправени пред съда и да ходят в затвора“, заяви той.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply