Home » Разкрития » В Перник вода няма, но басейнът на Слави Трифонов е пълен
басейнът на Слави Трифонов е пълен

В Перник вода няма, но басейнът на Слави Трифонов е пълен

Водният режим стигна и до тузарския палат на Дългия в Кладница, той се върна да живее в София, научи presa24.

Водната криза в Перник достигна и до тузарското имение на Слави Трифонов в с. Кладница и го принуди да напусне спешно палата си и да се прибере обратно в софийското си жилище – пише в. „Уикенд“. Близки до новоизлюпеният политик разкриха, че поне от седмица Дългия се е преместил в апартамента си на столичния бул. „България“, а причината са мръсните води, които текат от чешмите в провинциалното имение.

Макар село Кладница и баровският частен комплекс „Делта хил“ да черпят вода не от празния язовир „Студена“, водната криза е достигнала и до тях и от около две-три седмици по водопровода течала мътна вода. Според някои този проблем се дължал на пропуски във ВиК мрежата, идващи от тръбата, захранваща и Драгичево, други пък подозират, че маст от баровските имоти в Кладница черпят нерегламентирано вода от „Студена“ и при смесването на водите с утайката от язовира се стигало до замърсяването.

Слави Трифонов е сред топ консуматорите на вода в Кладница заради огромния покрит басейн, който е изграден в имението му. И макар Дългия, а също и останалите заможни обитатели на „Делта хил“ да разполагат със собствен водоизточник, мнозина перничани сочат като една от причините за безводието си гигантската консумация на вода в комплекса на милионерите, част от която идвала от язовир „Студена“.

Разкрития