Home » Свят » Владимир Путин е с тежката диагноза рак. Топ онколог е навсякъде с него!
Владимир Путин е с тежката диагноза рак. Топ онколог е навсякъде с него!

Владимир Путин е с тежката диагноза рак. Топ онколог е навсякъде с него!

Според разследване на руския портал Проект Владимир Путин е постоянно придружаван от лекар, специалист по рак на щитовидната жлеза.

Хирургът Евгений Селиванов от Централната клинична болница в Москва е летял да види руския лидер поне 35 пъти и е прекарал 166 дни с него в черноморския курорт Сочи, любимото място за почивка на стопанина на Кремъл.

Говорителят на президента Дмитрий Песков веднага обяви, че той не е болен от рак, но отказа да коментира здравословното му състояние. Уважаваният лекар Селиванов обаче има дисертация на тема: “Особености на диагностиката и хирургичното лечение на пациенти в напреднала и старческа възраст с рак на щитовидната жлеза”.

Новината подкрепя конспиративните теории, че Путин е обявил война на Украйна в момент, в който е имал здравословни проблеми, скрити от руския народ.

Една от версиите е, че е бил лекуван със стероиди, което е довело до подуване на лицето и шията му. Симптомите на този вид рак включват появата на дебел възел в областта на щитовидната жлеза, дрезгав глас, затруднено преглъщане, болка в областта на шията, увеличени лимфни възли, суха кашлица и усещане за драскане в гърлото.

Разследването показва на бял свят и други медици, които редовно пътуват с Путин, който ще навърши 70 години през октомври.

Освен специалиста по рак на щитовидната жлеза руският лидер редовно е преглеждан от неврохирург и лекар по специалността УНГ.

Според портала “Проект” руският президент поне два пъти се е подлагал на операция или много сериозна процедура в областта на гърба. Тези случаи пък съвпадали с “изчезването” му от публичното пространство, на което медиите обърнаха внимание през 2016 и 2019 г.

Отоларингологът Алексей Шчеглов дори е бил сниман с Путин. Израелски лекар твърди, че това е специалист, способен да установи в ранна фаза проблеми с щитовидната жлеза и веднага да препрати пациента към онколог.

Интересно е, че Путин прояви интерес към проблема с рака на щитовидната жлеза и публично. През юли 2020 г. той се срещна с ръководителя на Националния медицински изследователски център по ендокринология Иван Дедов, който е шеф на голямата дъщеря на президента Мария Воронцова.

Дедов разказал на руския лидер за високото разпространение на рака на щитовидната жлеза и обяснил за новия хормонален препарат “Тирогин”, който се бори с метастазите след операция. “Възстановяване на 95-98%?” – попитал Путин и чул положителен отговор.

Президентът на Русия, който се радва на приключенски ваканции в горите на Сибир, се е обърнал и към алтернативната медицина, отдавайки се на практиката да се къпе в кръв, извлечена от отрязани еленови рога, пишат още от “Портал”.