img

Веднага изхвърлете тези 9 неща от банята, опасни са

/
/
/
475 Views

Ако вашата баня е в идеален ред, поздравления!

Но най-често по рафтовете и в шкафовете в това помещение се съхраняват предмети, които нямат абсолютно никакво място там, припомня presa24.

Не правете това. В крайна сметка някои неща не трябва да са в банята, нали?

Козметика, която не се използва

Ето шампоан, а до него душ гел, после балсамче или пък някой скраб, които никога не са използван. Неуспешните покупки не трябва да развалят настроението ни и да заливат пространството в банята.

Изхвърлете ги, особено, ако са в банята от прекалено дълго време… няколко години например. Най-вероятно срокът им на годност отдавна е изтекъл и вече дори са опасни за здравето ни.

Стари четки за зъби

Ако сте сменили четката за зъби преди доста време, а старата е останала в специалната стойка, тогава това е повод да помислите дали не е време да се простите със старата.

За какво я пазим? Нали няма да я използваме вече? Именно с такива дреболии започва кашата в банята (и не само).

Самобръсначки

Ръждивите, стари, тъпи самобръсначи са сигурен начин да си „гарантираме“ враснали косъмчета, дразнене на кожата или дори по-зле – да се порежем, докато ги използваме.

Спешно трябва да хвърлите тези неща. А ако се появят петна от ръжда на бръснача, то се отървете от тях на секундата!

Продукти с изтекъл срок на годност

Веднъж месечно всички бутилки и флакони трябва да се проверяват. Ако срокът им на годност е изтекъл, тогава тези неща от банята трябва да се изхвърлят. Между другото, това се отнася не само за банята, но и за целия апартамент.

Опаковки

Ярките кутии и опаковките от продуктите за лична хигиена трябва да се изхвърлят от банята, без значение колко са сладки. В крайна сметка те заемат място и създават хаос в и бездруго малка стая.

Мръсно пране

Да държите мръсни дрехи в банята означава да създадете перфектната атмосфера за разпространение на бактерии. Много от тях се крият в зацапаните чаршафи или тениски.

Още по-зле става положението, ако мръсното пране е поставено във влажна среда. По-добре е то да се съхранява на сухо (каквото банята не е).

Книги и списания

Хартията не се разбира добре с влагата, бързо се превръща развъдник на бактерии. Спешно належащо е да изхвърляте такива неща от банята, докато не са се превърнали в планина от вече непривлекателен боклук.

Бижута

В мокра баня е неправилно да съхранявате бижута, тъй като ще загубят своята привлекателност. Ръждивите обеци или потъмнелите верижки няма да ви разкрасят. Ето защо е по-добре да ги съхранявате в специална кутия далеч от водата и влагата в банята.

Парфюм

Парфюмите не се смесват добре с високите температури и влажност. Те вероятно ще се изпарят в банята. Ето защо, ако искате да се насладите на любимия си аромат по-дълго, по-добре е да го съхранявате на сухо и безопасно място, пише jenata.blitz.bg.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *