img

Валери Симеонов: Журналистите нямат право на мнение

/
/
/
532 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Симеонов разпространи позиция, научи presa24.

Припомняме, че журналистите от Би Ти Ви Венелин Петков и Антон Хекимян заявиха, че ще го съдят за клевета заради недоказани твърдения, че са корумпирани, а тези от БНТ подкрепиха колегите си.

В текста Симеонов се обръща специално на реакцията на журналистите от БНТ, като смята, че работещите в БНТ нямат право на мнение и на оценки за действията му. Причината била, че БНТ е обществена медия, която е длъжна да отразява различните гледни точки, но не и да има собствена позиция.

„По повод мое участие в сутрешния блок на БНТ на 11 февруари журналистите от дирекция Информация на БНТ направиха изявление в нарушение на закона и моралните правила на журналистиката. В него те категорично осъждат използването на ефира на БНТ за отправяне на недоказани обвинения срещу журналисти от БТВ и определят думите ми като груби и недоказани нападки. Считам, че е недопустимо БНТ да дава оценки и присъди, влизайки в ролята на съд и определяйки кое е доказано и кое не“, обяви в позиция лидерът на НФСБ. Той напомня, че БНТ е обществена медия, длъжна била да отразява различните гледни точки без да взимала страна, особено по важни за нацията въпроси.

В позицията се твърди, че всяко посегателство върху свободното слово ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ. „Означава ли това, че посягам върху свободното слово като изказвам мнение за финансово зависимата от хазарта Би Ти Ви? Означава ли това, че истината ще бъде жертвана, заради криворазбрана телевизионна солидарност? И че Петков и Хекимян имат безплатен телевизионен адвокат в лицето на журналисти от БНТ. Ако някой се чувства засегнат, да потърси правата си в съда. Така, както аз съм завел 4 дела срещу БТВ за лъжи, обиди и клевети по мой адрес“, пише още Симеонов.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply