img

България прави държавни бензиностанции

/
/
/
637 Views

България ще има държавни бензиностанции, научи presa24.

Новината дойде от Министерството на финансите, което предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“. Негов принципал ще бъде министърът на икономиката. Информацията беше разпространена от финансовото министерство.

Целта е новото държавно предприятие да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

В предложението на финансовото министерство се казва също, че като допълнителна дейност компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Целта била „подобряване на конкуренцията на пазара и осигуряване на максимално ниски цени за гражданите и бизнеса“. Освен това бензиностанциите на държавната компания щели да осигуряват възможност за зареждане и на електромобили.

„С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители“, казват от Министерството на финансите.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *