img

Бащата на Полфрийман се жалил на US посланичката

/
/
/
373 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Австралийският убиец, пуснат предсрочно на свобода у нас, Джок Полфрийман, е стигнал до американската посланичка Херо Мустафа, на която се е жалвал чрез баща си Саймън в писмо за това, че все още не може да напуска пределите на България, научи presa24.

Вчера Полфрийман „размаха“ в социалната мрежа фейсбук отговор от US дипломата, в което Н. Пр. Мустафа пише, че мисията на Вашингтон в София е следила казуса с австралиеца и неговото предсрочно освобождаване от затворническото общежитие в Бусманци. Полфрийман обаче не уточнява с какво питане се е обърнал баща му към нея и как е търсил съдействие от американските власти, които нямат нищо общо със случая му. От отговора на Мустафа обаче се разбира, че той е търсил дипломатическо решение за това, че все още няма право да напуска България. Всъщност левичарят никъде не уточнява, че кореспонденцията е водена от Саймън Полфрийман, който е практикуващ медик – патолог, но истината лъсна от отговора на посланичката:

„Д-р… , Благодаря за писмото Ви от 6 октомври относно случая с Джок Полфрийман. Нашето посолство следеше случая като част от действията за човешките права в България и споделя тревогите, изразени във връзка с удълженото задържане на Джок Полфрийман. Въпреки че нямаме консулска отговорност по случая Джок Полфрийман, ние наблюдаваме случая и неговите последствия относно човешките права и законовите основания в България. Ние продължаваме да убеждаваме българските власти, че е нужна съдебна независимост“, пише в отговора на Херо Мустафа.

Бащата на Полфрийман

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply