img

Александър Йорданов след наглостта на Бенатова: Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници

/
/
/
965 Views

Преквалифицираната в таксиметрова шофьорка репортерка Миролюба Бенатова намери отново начин да се провре пред обективите на камерите и да блесне с поредна „находка“.

Позабравената журналистка реши да навакса пропуснатия километраж на гърба на ген. Венцислав Мутафчийски. Медикът, който от първия ден на битката срещу коронавируса е на първа линия. Не само като шеф на Националния оперативен щаб. А и като лекар, военен, човек.

Бенатова спретна с него интервю в неизвестна онлайн платформа, където тя се подвизава след изпадането й от ефира. „Печената“ репортерка разговаря с ген. Венцислав Мутафчийски и направи чудеса от храброст, за да го провокира и уязви. Тя всячески се опита да вбеси с манипулативни въпроси медика, прокарвайки всякакви фалшиви новини, тиражирани в социалните мрежи и менте сайтове.Иначе търпеливият генерал не понесе неадекватните питания на Бенатова и сложи край на разговора.

Социалните мрежи обаче реагираха светкавично на наглата журналистка. И коментарите не закъсняха.

Ето какво написа по този повод евродепутатът Александър Йорданов във фейсбук:

Достойни отговори на ген. Венцислав Мутафчийски на спекулативните въпроси на Миролюба Бенатова. От последвалите коментари става ясно, че „умните и красивите“ не разбират от ирония. А точно така – иронично, завърши отговорите си професорът, визирайки простотиите изречени от доц. д-р Мангъров през последните два месеца – фен на „якото“ заразяване и „якото измиране“ на „сухите клечки“.

Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници. Свиквайте с мисълта, че в България няма неохулено и ненаказано добро. Тук не се ценят хора като Вас – честни, откровени, отговорни. Тук вечно на мода е типа „Божков“ – въпрос на черепен обем. Тук са ценят откровени циници от типа „Мангъров“ – въпрос на непреодоляни комплекси.

Сега те твърдят, че генерал Мутафчийски си е „изпуснал нервите в края на интервюто“. Не, не си е „изпуснал нервите“. Това могат да говорят само лица, които обдумваха всяка негова дума през изминалите месеци, опитваха се да отричат истините, които споделяше открито с всички български граждани, да го провокират с гадни подмятания и лъжи. Това бе крайно недостойно. Не нервите си изпусна генералът, а показа, че може да ползва освен открития език и езикът на иронията, на подтекста, на „думам ти дъще, сещай се снахо“. Бенатова, обаче, не се сети. И продължи.

В историята ни винаги е било така. Няма достойна личност у нас, която „тълпата равнодушна и студена“, както пише някога Николай Лилиев, да не е отрекла. А посмъртно сме първенци по носенето на венци и цветя, по „рапорт даден“ и „рапорт приет“! Мнозина нашенци са правени по „радевски калъп“ – хладни, завистливо-заядливи, злобно мърморещи, гадно хихикащи. И отново ми идват думите на поета:

„Долавям звук, и нечий глас да стене из простора —

не съм за тук, не съм за вас, о бедни, бедни хора!“

Не се отчайвайте, д-р Мутафчийски. Вие направихте за хората това, което тези, които се опитват да ви подиграват, никога няма да сторят. Защото са нещастни нарциси, „радевци“ по рождение, „мангъровци“ по бездушие.

Пожелавам Ви приятен и спорен ден!

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *