img

Адвокатът на семейството загубило бебето си: Експертизата търси вариант „по-малка вина на Местан“

/
/
/
331 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Адвокатите на Лютви Местан са поискали допълнителни изчисления относно механизма на възникване на катастрофата?

„Няма равнопоставеност на страните. Изследванията в петорната автотехническа експертиза търсят варианти да се минимизира вината на Местан“. Това коментира за 24rodopi адвокатът на семейството, което загуби своето бебе при тежката катастрофа край Загорско, Николай Димитров. Пред наш екип юристът направи кратък анализ на резултатите от експертизата, която бе изготвена седем месеца след тежкия пътен инцидент със загинало дете.

Припомняме, че Лютви Местан все още остава единствен обвиняем по случая.

Според запознати, разследването е към своя край и до седмици е възможно да бъде внесен обвинителен акт срещу политика, научи presa24.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му.

Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

Адвокатите на Лютви Местан са поискали допълнителни изчисления относно механизма на възникване на катастрофата, научи екипът ни от неофициални източници.

Източник: rodopi24

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply